Wren - Önskad affisch, avelsäsong och information om maten


I Den Här Artikeln:

gärdsmyg

Som en av några få fågelarter känner sig virgen så bekväm på marken som i luften och lurar dess fiender mestadels. I naturen glädjer han sig med en oförglömlig sång. Han är en av de tredje minsta fågelarterna i Europa. Även om det inte är hotat, kan det också se tillbaka på ett stort antal bröd varje år, men många dör eftersom deras livsmiljö blir mindre och vintern blir allt svårare. I hemmapublikens informationsportal hittar du allt som är värt att veta om sångfåglarna.

Stående

  • Fågelarter: Wren
  • Vetenskapligt namn: Troglodytes troglodytes
  • Vanliga namn: Snow King, Wren (engelska), Chochin (spanska)
  • Genus: Troglodytes
  • Förekommer: Europa, Nordafrika, Asien och Nordamerika
  • Vikt: upp till cirka tio gram
  • Storlek: i genomsnitt nio centimeter
  • Plumage: brun med vågiga linjer på svans, vingar och flankar
  • Avelssäsong: april till juli
  • Mat: främst djurfoder

erkännande

Den lilla skruven har en brun fjäderdräkt, som visar på toppen i en rödbrun ton och i botten i ljusbrun. Vid vingarna passerar flankerna och svansen, mörkare vågiga linjer genom fjäderdräkten. Näven är spetsig och i övre delen svartbrun och lätt böjd. Den nedre näbbdelen har en gul färg.
Svansen är relativt lång och böjd uppåt. På grund av detta är den lilla storleken och hoppningen över marken ofta förvirrad mellan buskar och häckar med en mus.

livsmiljö

Troglodytes troglodytes är faktiskt med ett uppskattat antal över två miljoner avelspar inklusive alla underarter, inte sällan, men finns fortfarande bara på vissa ställen. Staden erbjuder vanligtvis honom i tätbefolkade områden för lite lämplig vegetation, genom vilken han kan flytta och där han kan hitta en säker plats att sova. Därför observeras dess förekomst i staden vanligtvis endast i större parker och trädgårdar.

gärdsmyg


Eftersom han inte gillar att flyga högt är besök på balkonger på högre våningar mer sällsynt. Ju mer landsbygd det blir, desto oftare är det en integrerad del av naturen. Särskilt runt skogar gillar han att bosätta sig och tycker särskilt om tysta trädgårdar där han gillar särskilt vilda trädgårdar. Dessa brukar erbjuda honom en tät jordgödning där han känner sig mest bekväm.
TIPS: För att skapa mer bostadsutrymme för denna fågel är det tillräckligt att lämna ett litet hörn i trädgården till den vilda tillväxten. Även buskarna i buskar, ett gäng pinnar eller näshjälpmedel accepteras med glädje av snögungen och lockar dem nära dig.

mat

Snow King är en av insektsätarna och föredrar:
  • myror
  • spinning
  • Fluor och myggor
  • kvalster
  • gråsuggor
  • tusenfotingar
  • mal
  • sländor
  • Insekter ägg och larver
Om det inte finns något djurmat snabbt, tar han lite frön. Ibland äter han äldrebär, brom och hallon eller druvor. Genom sin långa spetsiga näbb passerar den vanligen genom alla nätspärrsnät.

födosökande

Medan manröret söker efter mat, även i höga trädtoppar, är honkanten begränsad till utbudet på marken. Båda könen missar inte vattnet och attackerar insekter från vattenytan eller simmarna nedanför, för vilka de tar ett kort dykk med sina huvuden. Särskilt på vintern lockar den sig till vattenkanten, där bland annat många insektlarver släpper sig kort under vattenytan för att övervintra.

gärdsmyg


Mellan vår och höst söker de främst efter mat i pensel- och rotsystem. Här kan de dra mat ur de smalaste sprickorna och lederna. I grenar av buskar, häckar och buskar är de mindre att upptäcka när de plockar upp sitt byte. Oförstörliga chitindelar, som har millipeder, tömmer exempelvis ringen som så kallade svampar.

aktivitet

Den tredje minsta fågeln i Europa är aktiv endast under dagen till gryningen. Så snart som solen stiger, kommer de ut ur deras sovplatser. Dessa är främst på tät vegetation, där de har bosatt sig mellan växtligheten i grenar av buskar och buskar för nattens sömn. Endast kvinnan stannar i sin bo under uppfödningssäsongen. När natten faller, söker de efter viloplatsen och stannar där fram till nästa soluppgång.

flight beteende

Under dagen täcker de vanligtvis bara korta avstånd och brukar korsa låglänningar. För det mesta föredrar de lokomotion på marken, där de skyddas av skrubb från sina fiender.

sång

European Wren har upp till sju olika "låtar", som alla har samma längd och komplexitet. Varje komplett stanza varar ungefär fem sekunder, ibland sju sekunder, och deras ljud uppgår till cirka 130 olika toner. Hanen uppträder i jämförelse med honan med höga kraschtoner som triller och rullar dem. Här skapar de en källvolym mellan 40 decibel och 90 decibel. Ibland kan de höras inom en radie på 500 meter. Sången stoppas plötsligt.
Kvinnans sång är mindre hög, men mer varierad, eftersom de inte använder enkla låtar. Särskilt yrkesmässiga och varaktiga är skrynkliga under uppfödningssäsongen. Hanen börjar ofta klockan fyra på morgonen. Låten ökar oerhört fram till sent på morgonen. På eftermiddagen sjunger de mindre och mindre. Innan de går och lägger sig, avslutar de dagen med kraftig sång.

naturliga fiender

Trots att Snow Kings är så underbara och berika naturen med sin sång, har de fiender att frukta. Med en liten storlek och enorm rörlighet på marken, undviker de ofta risken att flyga genom staket eller skydd i små grottor, men ibland är de inte tillräckligt snabba.
De naturliga fienderna inkluderar framförallt:
  • Rågfåglar som sparvåg, örn och falk
  • rävar
  • marten
  • ekorre
  • parasiter

kull

gärdsmyg

Ett komplext tema beskriver häckningssäsongen av troglodytes troglodytes.
Grundläggande information om förökning:
  • Sexuell mognad: Från det andra året av livet
  • Parningstid: april till juni
  • Avelssäsong: 14 till 18 dagar
  • Antal avel: två gånger om året
  • Brödmånader: mellan april och juli
  • Ägg: fem till sju
  • ihopkoppling
Hankönan börjar avsevärt öka sin sång under uppfödningssäsongen. Han blir hårdare, sjunger redan i de tidiga morgontimmarna och antalet ökar betydligt, liksom riktade lurande samtal läggs till. Med dessa lockar han uppmärksamhet och lockar kvinnorna. Under parningen knyter manliken inte i grunden till en kvinna, men ibland möts även med andra sexuellt mogna konspecificer. Om så är fallet förblir honorna ensamma med sin kull och brukar höja dem ensamma.

nest

På våren börjar Wren med boetbyggnaden för den kommande brödet. Här begränsar de sig inte till ett bo, men flera är byggda på olika ställen. Bland annat bygger detta på att snowkungarna vill säkra sig därmed. Skulle ett boet skadas strax innan lammet eller en potentiell fara i närheten känns igen, är det knappast dags att bygga ett nytt bo. Om han har förberett flera har han alltid en alternativ avelsplats. Kvinnan ensam bestämmer vilket bo det borde vara. Om det hittas kommer det att bli samlag i boet.
Boet är byggt enligt miljön, på olika ställen. Det kan vara trädrotsarbetet eller en pallstapel i ett lager. Väggsprickor, sten- eller vedhögar är också ofta utvalda platser för boetbyggnad. Fåglarna använder blad av gräs, små kvistar och torra löv för deras produktion. Därefter bildar de en ovalformad boet och lägger den ut med moss och fjädrar. Om honan har gjort boet ur hon lägger hon ägg, som har röda brynpunkter.

Nesthocker

Snökungarnas pojkar är bland de nästraderna. De kläcker sig nakna utan klädsel och är födda med ögonen och öronen stängda, vilket är anledningen till att de ursprungligen är blinda och döva. Moderen måste värma henne och skydda henne från regn och vind, annars skulle hon inte kunna överleva.
utveckling
  • Efter ca fyra dagar öppnar ögonen och öratkanalerna långsamt
  • De första fjädrarna börjar växa
  • Från den åttonde dagen "tigger kall" för mat
  • Från den tionde dagen elimineras moderskyddet från vädret
  • Efter tio till 17 dagar lämnar de boet
  • De är nu nästan helt luftvärdiga
  • Deras mat söker de sig från att lämna boet själv

vint

Snökungar i Europa flyttade söderut än flyttfåglar på hösten. Idag är det annorlunda. Endast i Nordeuropa övergår denna art i varmare klimat. Därifrån lämnar de mellan september och början av november. De återvänder mellan mars och maj. Några av dem flytta inte längre norrut, men bosätter sig också bland annat i Tyskland.

gärdsmyg


I Centraleuropa har de blivit fler och fler av de så kallade "bosatta fåglarna" under de senaste årtiondena. Det betyder att de spenderar sin vinter här. Men de letar fortfarande efter varma platser. Till exempel flyttar de från bergig terräng till dalen.

vinterkvarter

På grund av vinterens rörlighet har vanligtvis inga fasta vinterkvarter. Men han väljer mest en skyddad viloplats nära vattenkroppar, eftersom det är lättare att hitta mat i dessa områden på vintern.Ändå kan det hända att han ofta återvänder till en vinterplats.
Lämpliga vinterplatser är till exempel
  • liten trädgrotta, eftersom de gör spettar
  • Urtaktig växtlighet i skogar
  • stall
  • ladugård
  • Växthuset.
  • Bat eller nesting lådor
En speciell egenskap är att Troglodytes troglodytes tycker om att bo nära människan på vintern.
TIPS: Om du vill skapa en låda bör du lägga den ut med en kålväxt. Ivy är perfekt till exempel. Det värms också.

kroppsfunktioner

Till skillnad från många andra arter faller inte fåglar som virgen i dvala eller vintersult. Tvärtom är de varna och aktiva under de kalla vintermånaderna, om än mycket mindre så än på sommaren.

gärdsmyg


Troglodytes troglodytes förbrukar märkbart mer energi på vintern när temperaturen sjunker. Ju kallare det blir desto mer energi kroppen använder för att behålla alla kroppsliga funktioner. Men eftersom matleveransen är lägre i den kalla vintern, kommer den här fågeln bara att minska sin aktivitet, ta långa vilopauser och hålla kroppen varm.

kroppsvärme

För att hålla sig varm, har riven förmågan, som nästan alla andra "hårda" fågel, att plana sin fjäderdräkt. Detta skapar en slags luftkudde mellan fjädrarna, som verkar i ungefär som i en dunjacka. Dessutom finns det vanligtvis alltid några snökonger att vila ihop. De ligger nära varandra och därmed värmer varandra.
slutsats
Wren är en av de mest varaktiga sångfåglarna och lever i både luften och marken. Han gillar att äta myggor, flugor och andra insekter, som ofta är irriterande på balkongen eller på terrassen på sommaren. För avkommor tar kvinnorna hand om en matbit två gånger om året. Men naturliga fiender och svåra vintrar kan göra livet svårt för fåglar. Det kontinuerligt minskande bostadsutrymmet bidrar till detta. Med liten ansträngning kan du stödja krutarna i sina levnadsvillkor och belönas med fågelsång.

Video Board: .

© 2019 SV.Garden-Landscape.com. All Rights Reserved. Vid Kopiering Material - Backlänken Krävs | Sitemap