Blackbird - Önskad affisch, mat och hjälp på vintern


I Den Här Artikeln:

Blackbirden bär det vetenskapliga namnet Turdus merula. Det är en av de mest kända sångfåglarna i Europa. En blackbird man anses vara extremt kreativ i uppfinnelsen av hans låtar i hans Reviergesang. Detta kan sägas på våren från en utsatt punkt, som ett tak, staket eller träd. Eftersom hanen har den mörkaste fjäderdräkten av alla trusslag, inklusive blackbirden, kallas den ibland Black Thrush.
Stående

  • vetenskapligt namn: Turdus merula
  • Övriga namn: Blackwing
  • tillhör släktets släkt inom ramen för passerinefåglar
  • infödda sångfåglar
  • Storlek: upp till 27cm
  • Spänn: upp till 40 cm
  • Plommon: manlig svart, kvinnlig grå och brun
  • Ålder: upp till 6 år
  • Vikt: i genomsnitt 100 gram
Utseende och särskiljande egenskaper hos blackbirden
Manliga svarta fåglar är mycket slående på grund av sin glansiga svarta plommon med den ljusgula till apelsinbägaren. Dessutom visar de en näbbring runt ögonen. Ibland ses en blackbird med vita fläckar som orsakas av en genetisk defekt. I allmänhet är hanarna ungefär 27 cm långa, bara något större än honfåglarna.
Näbb och ögonring är mindre intensiv hos kvinnor. Ibland hittar du även ljusgula näbben, men bruna är vanligare. Kvinnliga blackbirds är mycket bättre kamouflerade av deras bruna fjäderdräkt. Färgerna varierar från mörkbrun över olivtoner till lite gråaktig och rödbrun. Bröstområdet är prickat eller randigt i brun-grå till gulbrun.
födokällor
Blackbirds finns mestadels på marken under foder. De betraktas som obehagliga omnivorer och matas på både kött- och grönsaksdiet. Under uppfödningen av ungfiskar hör de flesta ryggradslösa till blackbirdens diet:
  • daggmaskar
  • sniglar
  • skalbagge
  • spinning
  • tusenfoting
Ibland får rovfåglarna även små ödlor eller ormar. Ägg eller unga fåglar av andra fågelarter är inte heller säkra från honom. Under den kallare säsongen är olika bär och frukter väldigt populära. På grund av den mycket olika matförsörjningen och uppfödningen av de unga fåglarna varierar en blackbirds vikt väldigt mycket. I augusti, när uppfödningssäsongen hamnar, når ungarna sin lägsta vikt på cirka 50-70 gram. På hösten, när tillgången på djur- och växtföda är högst, förbrukar de fettreserver, så att de i januari väger ungefär två till tre gånger ca 150 gram.
livsmedelsförsörjningen
Blackbirds är kända för sitt unika sätt att föröka. Ofta kan du observera dem, eftersom de syftar på gräsmattan eller under buskar rörlösa med ett huvud lutat till en viss punkt på marken. Sedan tar de plötsligt med en blixtsnabb plockningsrörelse och fånga bytet med sitt näbb. Ibland scrabblar de ljudigt i torra löv eller komposthöga för att fånga maskar eller betar.
häckningssäsong
Häcksäsongen börjar med blackbirds redan i februari till mars. Detta gör sångfåglarna till en av de främsta uppfödarna. Under en säsong är paren oftast monogamiska. Beroende på deras distributionsområde höjer ungarna två till tre år gamla kullar. I varmare somrar eller områden kan de uppfödas till slutet av augusti. För en ny parning och ägg som lägger blackbirden brukar vanligtvis inte vänta tills den sista kullen har lämnat föräldrarna. Det här fenomenet kallas boet. Fadern till den nya ungdommen behöver inte nödvändigtvis vara den första kullen. Ofta lämnar fadern ensam med de unga fåglarna, medan ungarna inkuberar med en ny partner ett nytt bo.
Nesting place och bröd vård
Blackbirds boar främst i träd eller buskar, sällan på marken. Den typiska bohöjden är ca 1,5-2 meter. Det finns mellan fyra och fem ägg med 24-timmars mellanrum, i slutet av häckningssäsongen brukar det bara vara två. Efter inkubation av kvinnan, som lämnar sin koppling endast för matintag (matning av hanen är sällsynt), klipper de unga fåglarna efter i genomsnitt 13 dagar. Efter bara två till tre veckor lämnar de unga fåglarna boet. Vid denna tid kan de dock inte flyga och matas därför fortfarande av föräldrarna på marken. Med en ålder av 7-8 veckor är de egenföretagare och lämnar föräldrarna.
Rätt mat på vintern
Omkring 75% av blackbirdpopulationen stannar hos oss över vintern. Faktum är att blackbirds är beroende av åtminstone små mängder proteinhaltig mat (insekter) året runt. Om detta är knappt, undviker de att vara kvar på träd och buskar bär som hagtorn eller murgröna bär.Blackbirds behöver vanligtvis inte matas till januari, eftersom matleveranserna i naturen fortfarande är ganska rika. Blackbirds är bland mjuka matätare. i Till skillnad från spannmålare kan de inte göra något med solrosfrön. Blackbirds behöver antingen mycket mat eller mycket mat för att behålla sin kroppstemperatur på vintern. Höga fettnivåer ger mycket energi, så fettsugna krossade korn är särskilt bra för utfodring.
  • havregrynsgröt
  • veteflingor
  • kli
Färsk mat är rik på vitaminer, som blackbirds brådskande behöver under den kalla årstiden. De gillar att äta färska äpplen, men de spårar inte heller färska frukter. En särskilt god och sockerrik behandling är russin. Räisiner föredrar att äta mer än äpplen äldre mer än äpplen. Tips: Saltade livsmedel ska inte matas. Bröd är inte heller lämpligt eftersom det skämmer bort snabbt och sväller i fågelns maga.
Rätt matplats
Bäst av alla blackbirds erbjuds maten nära marken. För denna speciella jordmatnings dispensrar finns tillgängliga. Placera foderplatsen där du kan titta på fåglarna väl. Tänk på att det ska finnas en hel del träd eller buskar för att skydda fåglarna. Naturfiender av blackbirden är:
  • Rågfåglar som sparvhök, vallfalk
  • ekorre
  • skator
  • katter
Bottenmatare kan också enkelt byggas själv. Maten ska inte vara direkt på marken. Det är bättre att placera det på en gammal tallrik. Som skydd mot vädret används en gammal trälåda. Här avlägsnas en längsgående sida och en tvärgående sida och i stället stöds taket med lämpliga poler. Så fåglarna har möjlighet att flyga på två sidor och maten är skyddad mot vind och regn. Tips: Viktigt är också en bra hygien. Det bästa är foderautomater där fåglarna inte går runt i foderet. Annars bör matningsområdet rengöras regelbundet med varmt vatten.
Värt att veta om blackbirds snart
  • Blackbirden är en halvgrotta uppfödare. Hon måste hela tiden kunna observera sin omgivning.
  • En lämplig hållåda för en blackbird måste därför ha en stor öppning på framsidan. Men de är så väl tillgängliga för rånare.
  • Därför har en ny foderbox utvecklats: Den har nu två ovala Einfluglöcher av ca 32 x 50 mm i storlek.
  • Det finns också hålkorgar med en speciell framstång. Dessa lådor kan hängas fritt.
  • Halvgrottan har ett extra avelsrumsinsats. Även på mörka hängande områden ger ingångsöppningen gott ljus.
  • Blackbirds odlar ofta flera gånger i rad. De bygger om det gamla boet om och om igen. Det ökas alltid.
  • Det kan leda till förorening och parasitinfestation. Du borde ta bort det gamla boet strax efter lammet innan blackbirds bygger igen.
Förresten: Trots att det är ett nestande lådor växer svarta tjurar ofta helt enkelt i en häck. De gillar det bara när de har allt under kontroll. Du kan hjälpa dem där genom att flytta häckklippningen till tiden efter kläckning. Medan fåglarna bromsar, lämnas häcken som den är. Blackbirds som en fågelbad som är tillräckligt stor för att de ska ta ett bad. Speciellt när det är varmt, gillar svarta djur att bada.

Video Board: .

© 2019 SV.Garden-Landscape.com. All Rights Reserved. Vid Kopiering Material - Backlänken Krävs | Sitemap